Alergător de cursă lungă cu multă putere

Acolo unde nenumărate machete de cale ferată circulă prin lumi montane de vis, unde cele mai frumoase destinații de vacanță sunt prezentate cu mare atenție la detalii și cele mai bizare povești sunt spuse la o scară de 1:87, vizitatorul continuă să fie uimit.

Este cu atât mai captivant cu cât aveți ocazia să priviți în culisele atracției numărul 1 din Hamburg și să cunoașteți creatorii acestei lumi de vis.

Unul dintre ei este Stefan Freiberg, care face parte integrantă din echipă de 13 ani și este responsabil pentru toate clădirile pentru care nu există niciun set de construcție. „La început, am vrut să ajut doar la construirea aeroportului. Dar pentru că puteam desena cu CAT, am fost întrebat dacă aș putea opera și programa mașina de frezat CNC. Și așa m-am strecurat oarecum și am rămas aici”, își amintește Freiberg. El creează noi date de frezare în fiecare zi, de mulți ani, iar pe baza acestora sunt create componentele pentru clădirile noi. Și pentru că, așa cum se știe, așchii cad acolo unde are loc rindeluirea – sau frezarea –, aspiratorul de atelier este întotdeauna alături de dvs. în timpul lucrului.

Deja sunt utilizate două modele. Pe de o parte, aspiratorul mobil de atelier, care poate fi folosit foarte flexibil pe ferăstrău pentru a aspira așchii sau pentru a aspira praful fin în timpul frezării. Pe de altă parte, există noua achiziție de la Ruwac, care are grijă ca marile mașini de frezat să nu acopere complet cu praf spațiul mic din atelier. „Bineînțeles că am mai avut un aspirator industrial pentru asta, dar se supraîncălzea în mod constant când trebuia să-l lăsăm să funcționeze peste noapte. A doua zi furtunul era adesea complet topit ”, spune Freiberg foarte bine referitor la avantajele noului aspirator. „Acesta funcționează mult mai mult și are pe deasupra mult mai multă putere”, spune colegul său Michel Kraken, rezumând de ce această achiziție a meritat în totalitate.

A meritat și vizita la aceste hale de vis. Căci cine poate spune că i s-a permis să privească în culisele unei astfel de fabrici de vis? În timpul turului ulterior prin Miniatur Wunderland, desigur că am fost uimiți și trebuie să recunoaștem că suntem mândri că am fost măcar puțin implicați în crearea acestor lumi magice.