Aspirator de brutărie cu accesorii speciale

Protecția împotriva exploziei pulberilor și rezistența la temperatură: aspiratoarele, care se utilizează în brutării, trebuie să dețină aceste două caracteristici.

Ruwac a dezvoltat pentru acest scop de utilizare aspiratoare cu protecție împotriva exploziei pulberilor, performante și versatile, cu pachete de accesorii speciale.

„Nu turbionați praful!” Majoritatea brutarilor respectă această recomandare în adevăratul sens al cuvântului la locul lor de muncă. Obiectivul este acela de a se expune pe sine și pe colegii lor pe cât posibil unei cantități cât mai reduse de praf de făină. Căci alergia la praful de făină se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale căilor respiratorii profesionale din Germania. În plus, praful de făină este explozibil. Depunerile de praf, care pot fi turbionate, reprezintă un risc de explozie. În afară de igiena obligatorie, există alte două motive de a menține brutăria curată.

Ruwac. Specialistul pentru aspiratoare industriale și-a adaptat gama de aspiratoare cu protecție împotriva pulberilor explozibile pentru acest scop de utilizare. În prim-plan se află accesoriile speciale, care se deosebesc prin intermediul unei caracteristici de toate celelalte numeroase accesorii ale gamei Ruwac: compatibilitatea pentru temperaturi înalte.

Cu aceasta, aspiratoarele Ruwac fac accesibilă pentru utilizator o posibilitate specială, deosebit de avantajoasă de utilizare, din perspectiva brutarilor: cuptoarele pot fi aspirate temeinic direct după procesul de coacere. Brutarul nu trebuie așadar să aștepte până când cuptoarele s-au răcit. Cu ajutorul echipamentului de aspirație special, rezistent la temperatură, acesta face cuptorul pregătit de utilizare pentru următorul proces de coacere. Astfel se asigură calitatea și igiena dorite, fără să fie necesare pauze (de coacere) mai îndelungate. De asemenea, eficiența dorită este asigurată astfel în continuare.

Printre accesoriile specifice brutăriei se numără o duză de aspirație cu o lățime de 400 mm cu baghete din oțel inoxidabil în varianta de execuție integral din metal. Cu ajutorul acesteia, camerele de coacere ale cuptorului încă fierbinte pot fi eliberate rapid și temeinic de resturi. Țevile prelungitoare și furtunul de aspirație cu manta metalică sunt bineînțeles rezistente la temperatură.

De asemenea, compatibilitatea aspiratoarelor pentru brutării este o caracteristică intrinsecă pentru zonele cu pericol de explozie a pulberilor, indiferent pentru ce model se decide brutarul. Ruwac are o experiență de decenii în acest domeniu de utilizare sensibil al aspiratoarelor pentru industrie și meșteșugărie. Aspiratoarele cu protecție împotriva exploziei sunt, în principiu, fabricate fără surse de aprindere, și anume, nu există pericolul ca acesta să poată produce scântei sau căldură în timpul funcționării, care ar putea declanșa o explozie a pulberilor. În cazul materialului din care este fabricată carcasa este vorba de un material plastic Duroplast rezistent la temperatură și armat cu fibră de sticlă. Acesta este disipativ electric și foarte robust, așa cum sunt, de altfel, foarte robuste aspiratoarele universale: chiar și în cazul manipulării „cu asprime” și a utilizării intensive, acestea funcționează timp de mulți ani cu costuri de întreținere minime.