Interviu cu S. Jendrny: Trei întrebări și răspunsuri despre starea tehnologiei (de aspirare)

Care sunt în prezent cele mai mari provocări când vine vorba de tehnologia de aspirare?

SJ: În mod clar în individualitatea cerințelor și în viteza cu care procesele se schimbă în zilele noastre.

Acolo unde s-au obținut rezultate bune ieri, mâine trebuie creată o nouă soluție, deoarece materialul sau cantitatea s-au schimbat. Aici este necesară flexibilitatea – la producătorul aspiratorului, la utilizator, dar și la instalații în sine. De aceea dispozitivele noastre au o structură modulară.

Care sunt greșelile tipice care apar atunci când alegi un sistem de aspirare? Cum le evităm?

SJ: Complexitatea procesului de găsire a sistemului de aspirare cu adevărat optim este adesea subestimată. Despre ce material de aspirat este vorba? Ce proprietăți fizice are? În ce fel de mediu stă aspiratorul? Din ce fel de mediu se face aspirarea? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să se răspundă când se ia o decizie. Cel mai bun mod de a evita greșelile este să primiți sfaturi de la experți competenți.

Ce tendințe vedeți în domeniul aspirării?

SJ: Dorința de flexibilitate și de asistență continuă este în creștere. Nu mai este suficient să vinzi doar un aspirator industrial sau să instalezi un sistem de aspirare și să lași apoi utilizatorul singur. Pentru client este important să știe că va primi asistență de calitate și periodică. Aceasta începe cu consultanță personală în domeniul vânzărilor și include instruire specifică utilizatorului și asistență profesională, periodică.

Vă mulțumim!

Articolul complet (cu o contribuție de specialitate de la Ruwac despre instalațiile de aspirare pentru vopsirea în câmp electrostatic) poate fi citit pe pagina principală a „Schüttgut”.