Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 cu capcană pentru scântei din zona Praf Ex aspiră pulbere inflamabilă de aluminiu la BMW München.

Aspirarea particulelor de aluminiu – cu capcană pentru scântei

Client: BMW
Material aspirat: Praf rezultat din șlefuire, cu conținut de aluminiu și magneziu
Domeniu de activitate: Automobile
Aspirator: Ruwac DS 1220 cu capcană pentru scântei

Cu mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce, BMW AG cu sediul în München este unul dintre producătorii de top de automobile premium la nivel mondial. Compania a fabricat în anul 2019 aproximativ 2,54 de milioane de automobile și a obținut o cifră de afaceri de 104,2 miliarde de euro.

Aplicație

Caroseriile automobilelor moderne nu mai sunt fabricate din oțel inoxidabil, ci într-o variantă constructivă hibrid: Materialul combinat din oțel, aluminiu, magneziu și plastic asigură un grad ridicat de funcționalitate și greutate redusă.

Această tendință are efecte inclusiv asupra lucrărilor de reparații la caroserie din atelierele service contractate. Deoarece pulberile din metal ușor sunt inflamabile, în cazul în care un mecanic auto se apropie de o componentă din tablă în timpul șlefuirii unei componente din aluminiu a caroseriei, pot rezulta scântei care pot aprinde pulberile, rezultând astfel un incendiu.

Soluție

Pentru această aplicație și pentru clienții BMW, Ruwac a dezvoltat un aspirator compact, care renunță la separarea umedă convențională (în cadrul căreia materialul aspirat este circulat printr-un lichid și neutralizat). În locul acesteia, în recipientul montat la aspirator este prevăzută o „capcană pentru scântei”, care funcționează după un principiu pur mecanic și distruge eventualele scântei, metaforic vorbind. Apoi, urmează o zonă de liniștire de 5 m lungime înainte ca materialul aspirat să pătrundă în recipientul de colectare. Testele complexe realizate de Ruwac și în centrul de dezvoltare BMW au arătat că aspirarea surselor de aprindere este evitată în mod eficient și fiabil de capcana pentru scântei.

Datorită formei compacte, aspiratoarele Ruwac cu capcană pentru scântei sunt ideale pentru utilizarea în ateliere, deoarece nu sunt destinate doar pentru aspirarea directă din mașină, ci și pentru aspirarea pulberilor. În acest caz, dispozitivul lucrează fără capcană pentru scântei; racordurile pentru aspirație sunt realizate astfel încât să se evite confundarea acestora.

Auto

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 cu capcană pentru scântei din zona Praf Ex aspiră pulbere inflamabilă de aluminiu la BMW München.

BMW

Bij de reparatie van autocarrosserieën met aluminium of magnesium onderdelen moet er rekening mee worden gehouden, dat stof van licht metaal ontvlambaar kan zijn. Een zuiger met een "vonkenvanger" maakt de stoffen onschadelijk - zonder natafscheider.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspiră praful din plăcile de circuite integrate la Odelo din Kamp-Lintforth.

Odelo

Care este cel mai bun mod de a aspira praful de material plastic armat cu fibră de sticlă și cel din plăci cu circuite integrate? Direct la locul de aspirare - cu un aspirator Praf-Ex.

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“