Aspiratorul industrial Ruwac DS2521 pentru zona praf Ex cu Big Bag aspiră aditivi de ceară la Clariant din Gersthofen.

Producția aditivilor microionizați: Aspirare centralizată a prafului

Client: Clariant
Material aspirat: Aditivi pentru vopsea și material plastic
Domeniu de activitate: Domeniu chimic
Aspirator: Instalație centralizată de aspirare DS 2520 M-B1 cu ciclon de mare viteză cu rol de separator preliminar

Clariant AG se numără printre marii furnizori de chimicale speciale. În domeniul aditivilor, această companie produce aditivi cu ajutorul cărora sunt îmbunătățite proprietățile funcționale și calitatea materialelor plastice și a vopselelor. Fabrica Gersthofen de lângă Augsburg produce, printre altele, o gamă largă de aditivi pe bază de ceară. Acestea asigură, de exemplu, imprimarea mai bună a culorii pe materialul suport, prelucrarea foarte ușoară a materialului plastic și rezistența ridicată la zgârieturi a vopselei.

Aplicație

Provocarea centrală din fabrica Gersthofer o reprezintă măcinarea cerii până ajunge la doar câțiva microni: În funcție de tip, pulberea Ceridust-Additive are o dimensiune a granulelor de maxim 15 - 35 µm.În timpul măcinării rezultă inevitabil praf, care este aspirat „in-line” în fabricile Clariant, deoarece acesta poate afecta distribuția granulelor și, prin urmare, calitatea cerii microionizate.

Soluție

Aspiratorul Ruwac DS 2520 M-B1 nu este utilizat ca de obicei, sub formă de dispozitiv mobil, ci ca instalație centralizată de aspirație. Pe ghidajele și unitățile de dozare ale instalației de măcinare se află diverse puncte de aspirație, care transportă materialul către agregatul de aspirație prin intermediul unei conducte de colectare. În amonte de aspirator este montat un ciclon de mare viteză cu descărcare continuă, care separă particulele mari și le evacuează într-un recipient de colectare. Filtrul de tipul B1 reține praful cu conținut mic de particule. Instalațiile de măcinare sunt utilizate în medie între 16 și 17 ore pe zi, iar recipientul de colectare cu capacitate de 90 de litri integrat este dotat cu un sistem automat de monitorizare a nivelului de umplere.

Praful de ceară are tendința de a se lipi, așadar Ruwac a trebuit să aleagă un material de filtrare care să neutralizeze această proprietate. Din acest motiv a fost ales un mediu cu strat de acoperire PTFE. Rata de reținere a mediului corespunde categoriei de utilizare C – și anume: nu este depășit gradul de permeabilitate de 0,1%. Instalația este concepută în conformitate cu cerințele referitoare la zona de protecție împotriva prafului explozibil 21. În conformitate cu regulamentul privind protecția împotriva exploziilor este atinsă clasa de praf M, în care se încadrează prafurile cu valoare limită de expunere de 0,1 mg/m3.

Chimie

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspiratorul industrial Ruwac DS2521 pentru zona praf Ex cu Big Bag aspiră aditivi de ceară la Clariant din Gersthofen.

Clariant

În producția de aditivi de ceară micronizată, o instalație centrală de aspirare cu filtre acoperite cu PTFE asigură curățenia și distribuția granulelor aditivilor la dimensiunea dorită.

Aspiratorul industrial Ruwac DS2520 pentru zona praf Ex cu Silo și Big Bag aspiră praf de macrolon la Chemion din Uerdingen.

Chemion (DS cu cuvă de colectare)

O cuvă de colectare și un aspirator Ruwac: Nu aveți nevoie de mai mult pentru a aduce granulele PC în timpul îmbutelierii înapoi în lanțul de transport.

Aspiratorul industrial Ruwac SPS250 aspiră praf de macrolon la Chemion din Uerdingen.

Chemion (SPS)

Aspiratoarele pentru șpan, care au fost dezvoltate pentru un scop complet diferit, își demonstrează calitățile la îmbutelierea granulelor PC.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Evonik

Cu un „aspirator universal” din gama Ruwac, un producător de aditivi chimici elimină reziduurile de pulbere de pe podea și din instalațiile de producție.

Desprăfuitor Ruwac DS64000 aspiră pulberi de cosmetice la L´Oreal din Karlsruhe.

L´Oreal

Instalația staționară de aspirare asigură dozarea fără praf a ingredientelor în recipientele de amestecare din producția de produse cosmetice.

Aspirator de apă Ruwac WSP200 aspiră apă la pompierii de la Roche Diagnostics din Mannheim.

Roche Diagnostics

Două aspiratoare de apă în variantă de execuție pentru pompieri sunt disponibile atunci când pompierii unui producător farmaceutic și de echipamente pentru diagnosticare trebuie să absoarbă lichide scurse sau să pompeze apa din tunele.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“