Soluție „semi-portabilă” de aspirare a șpanului în producția markerelor

Client: Edding
Material aspirat: Șpanuri din material plastic
Domeniu de activitate: Domeniul industrial
Aspirator: Ruwac DS 1400

Concernul Edding, cu sediul principal în Hamburg, a reușit ceea ce multe companii au drept obiectiv: Produsul său de bază a devenit un nume de referință. Pentru mulți dintre consumatori, markerul este denumit pur și simplu „un Edding”. Compania produce inclusiv multe alte produse de scriere, imprimare, cosmetice și comunicare vizuală. Cu toate acestea, compania pune accent pe diversificarea portofoliului de markere.

Aplicație

Aproximativ 50% din toate markerele „Eddings” provin din fabrica Bautzen, care a fost construită în anul 1992 și produce până la 200.000 de unități pe tură. Procesul automat principal din producție este tăierea exactă a carcaselor markerelor. În urma acestui proces rezultă șpan alungit de polipropilenă, care trebuie aspirat direct.

Soluție

Această sarcină este abordată cu ajutorul unui aspirator trifazat Ruwac DS 1400, care în mod normal era utilizat pentru curățarea pardoselei și instalațiilor industriale, fiind un dispozitiv mobil. Cu toate acestea, Edding utilizează sistemul sub formă de aspirator „semi-mobil” sau „semi-staționar”.

Punctele de aspirație, mai precis furtunurile de aspirație, sunt integrate direct în instalațiile de producție. Aspiratorul pornește și se oprește odată cu instalația. Șpanurile aspirate sunt colectate într-un container de aspirație din amonte, care se poate goli simplu.

Deoarece într-o linie de producție sunt fabricate mai multe markere, există mai multe stații de tăiere în paralel și cinci furtunuri conectate la containerul de praf – un design inovator din tehnologia de aspirație, dar care nu a fost ales din motive estetice, ci datorită faptului că este soluția optimă din punct de vedere tehnico-economic.

Responsabilii din fabrica Edding s-au decis asupra unei instalații de aspirație staționară, deoarece se ghidează după motto-ul „Keep it simple” și se dorește să se atingă nivelul maxim de flexibilitate. Acest obiectiv a fost complet atins: Atunci când linia de producție este oprită, personalul poate utiliza aspiratorul industrial mobil în serie pentru curățarea podelelor și mașinilor de producție. Pentru aceasta, trebuie înlocuit doar accesoriul aspiratorului. Astfel, Edding face economii și beneficiază de avantajul utilizării unui aspirator „Dual use” pentru aspirare staționară și curățare mobilă.

 

Industrie în general

Separator umed Ruwac NA250 cu ciclon aspiră pulberi de magneziu la Almamet din Ratingen.

Almamet

La o companie procesatoare de pulberi de magneziu și aluminiu, un separator umed Ruwac asigură faptul că nu se creează atmosferă explozivă atunci când pulberile sunt amestecate și îmbuteliate.

Aspiratorul industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1400 și separatorul preliminar aspiră șpan la Eddingwerk din Bautzen.

Edding

In viltstiftproductie van Edding werkt een zuiger deels mobiel en deels stationair: Hij kan worden geïntegreerd in de productie-installaties en is ook vrij verplaatsbaar worden gebruikt voor vloer- en installatiereiniging.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 A pentru zona 22 aspiră praf de lemn într-un studio de film din Hamburg.

Filmstudio Hamburg

Atelierele unei companii de producție de film lucrează cu aspiratoare Ruwac în cinci hale. În prezent, beneficiarul trece de la aspiratoare trifazate la curent alternativ.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspiră praful din plăcile de circuite integrate la Odelo din Kamp-Lintforth.

Odelo

Care este cel mai bun mod de a aspira praful de material plastic armat cu fibră de sticlă și cel din plăci cu circuite integrate? Direct la locul de aspirare - cu un aspirator Praf-Ex.

Aspirator de apă Ruwac WSP200 aspiră apă la pompierii de la Roche Diagnostics din Mannheim.

Roche Diagnostics

Două aspiratoare de apă în variantă de execuție pentru pompieri sunt disponibile atunci când pompierii unui producător farmaceutic și de echipamente pentru diagnosticare trebuie să absoarbă lichide scurse sau să pompeze apa din tunele.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră praf din plăci cu circuite integrate la Schmersal din Wupptertal.

Schmersal

Instalație mobilă de aspirare (cu distribuitor cu conductă de aspirare specific clientului) la stații pentru prelucrarea manuală a plăcilor cu circuite integrate

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“