Aspiratoarele ajută la imprimarea 3D a exponatelor la muzeu

Client: Dilba Kunststoffbau
Material de aspirație: Reziduuri de GFK
Domeniu de activitate: Prelucrarea materialului plastic
Aspirator: DS 1750 GAS-Ex

Dilba Kunststoffbau GmbH concepe și produce în Neumünster componente din GFK, printre altele pentru rulote , yachturi și interiorul vehiculelor feroviare. Compania este extraordinar de flexibilă și produce cu imprimanta 3D inclusiv piese de schimb în baza șabloanelor care au fost scanate și „reconstruite” anterior. Odată cu producerea exponatelor din muzeu, proprietarul companiei a pășit într-un alt domeniu de afaceri.

Aplicație

Într-una din zile Andreas Dilba a venit cu ideea de a realiza exponate realiste prin metoda producției individuale GFK – scanarea șabloanelor și producerea acestora cu imprimanta 3D. Printre primele obiecte realizate se numără un mamut în mărime naturală pentru un muzeu de istorie naturală. Ca și în cazul producției de componente GFK „normal”, și în acest caz trebuie aspirat praful, deoarece materialul utilizat este sub formă de pulbere. Acest lucru nu este valabil doar pentru procedurile de creare a formei, ci și pentru următoarele procese.

Soluție

Dilba Kunststoffbau utilizează un aspirator Ruwac care se pliază cel mai bine pe cerințele privind prelucrarea GFK. Filtrele aspiratorului modular corespund clasei de praf M. Acest lucru înseamnă că: filtrele oferă un grad de infiltrare de maxim 0,1%, astfel încât prin filtru să poată trece cel mult una dintr-o sută de particule. Cel puțin 99,9% din particulele de GFK ajung într-un recipient de colectare de mari dimensiuni, care poate fi golit fără să se genereze praf și deoarece filtrele sunt dimensionate corespunzător, sunt asigurate cicluri de lucru îndelungate, fără curățare.

Astfel, aspiratorul robust Ruwac este considerat un adevărat sistem de anduranță, care sprijină specialiștii GFK din Neumünster în timpul lucrului.

Prelucrarea materialului plastic

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspirator industrial Ruwac DS2720 aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă la imprimarea 3D, la Kunststoffbau din Kiel.

Dilba Kunststoffbau

În producția de exponate de muzeu (de ex. un schelet de mamut) realizat din plastic armat cu fibră de sticlă folosind imprimarea 3D, funcționează bine un-aspirator de praf EX Ruwac.

Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Enercon

Două instalații centrale de aspirare asigură curățenia în producția de pale de rotor a unui producător de top de instalații eoliene. Toate sculele manuale sunt conectate direct la rețeaua de conducte a instalației.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1750 pentru zona Praf Ex aspiră la Laetzsch prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon

Lätzsch

Prelucrarea plasticului armat cu fibră de sticlă generează pulberi și vapori periculoși pentru sănătate. Un specialist pentru acest domeniu solicitant al prelucrării materialelor plastice folosește un sistem puternic de aspirare - de la Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“