Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Instalația de aspirație pentru producția palelor rotorului

Client: Enercon
Material de aspirație: Reziduuri de GFK
   
Domeniu de activitate: Prelucrarea materialului plastic
Aspirator: 2 instalații de aspirație centrale

Compania Enercon GmbH, înființată de Aloys Wobben în anul 1984 în Aurich este un producător mondial de top în domeniul instalațiilor eoliene. Aproximativ 54% din sistemele instalate în Germania sunt produse de Enercon. În Europa procentul este de 23%, iar la nivel mondial de 6%. 

Instalațiile se caracterizează printre altele prin conceptul de acționare inovator: Eliminarea unui sistem de antrenare dintre rotor și generator asigură un grad ridicat de eficiență, forță redusă și funcționare cu un nivel redus de uzură și întreținere.

Aplicație

Enercon se bazează pe integrarea verticală ridicată și produce inclusiv pale de rotor din GFK în locația din Aurich. Palele individuale ajung la o lungime de până la 70 de metri și sunt extrem de ușoare și stabile. Acestea sunt mai întâi laminate și apoi călite înainte de a fi șlefuite în adevăratul sens al cuvântului. În timpul acestui proces cu dispozitive de șlefuire manuale, praful GFK produs trebuie aspirat.

Soluție

În numeroase spații de producție sunt montate instalații de aspirație Ruwac, la care poate fi conectată fiecare unealtă manuală. Uneltele, de exemplu, dispozitivele de șlefuire manuală, sunt dotate cu dispozitive de aspirație integrate, astfel încât aspirația să fie activă direct la locul de generare a prafului fin.

Acest principiu consacrat a fost păstrat inclusiv în momentul extinderii la producția palelor motorului. Conductele sistemului de aspirație sunt direcționate către o instalație centrală care se află în afara depozitului. Acolo, amestecul praf-aer aspirat este introdus mai întâi într-un ciclon de mare viteză, care realizează o separare preliminară de cca. 98% din componentele grosiere ale prafului într-un rezervor. Aerul curățat în acest mod trece apoi printr-un filtru din categoria C/clasa de praf M, care reține în mod fiabil până la minim 99,9% din cantitatea de praf fin toxic. Ca măsură suplimentară de precauție, filtrul principal este prevăzut cu un filtru de praf rezidual suplimentar.Stația este formată din două instalații care curăță aerul din două zone diferite ale depozitului. La nevoie, una dintre instalații poate prelua capacitatea totală de aspirație. Enercon asigură nivelul maxim de fiabilitate al sistemului intern de purificare a aerului. Generarea subpresiunii necesare contribuie inclusiv la funcționarea eficientă din punct de vedere energetic a instalațiilor, precum curățarea automată.

Prelucrarea materialului plastic

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspirator industrial Ruwac DS2720 aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă la imprimarea 3D, la Kunststoffbau din Kiel.

Dilba Kunststoffbau

În producția de exponate de muzeu (de ex. un schelet de mamut) realizat din plastic armat cu fibră de sticlă folosind imprimarea 3D, funcționează bine un-aspirator de praf EX Ruwac.

Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Enercon

Două instalații centrale de aspirare asigură curățenia în producția de pale de rotor a unui producător de top de instalații eoliene. Toate sculele manuale sunt conectate direct la rețeaua de conducte a instalației.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1750 pentru zona Praf Ex aspiră la Laetzsch prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon

Lätzsch

Prelucrarea plasticului armat cu fibră de sticlă generează pulberi și vapori periculoși pentru sănătate. Un specialist pentru acest domeniu solicitant al prelucrării materialelor plastice folosește un sistem puternic de aspirare - de la Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“