Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Curățenie și siguranță în producția catalizatoarelor

Client: Evonik Catalysts Chemiepark
Material aspirat: Substanțe chimice solide
Domeniu de activitate: Prelucrarea materialului plastic
Aspirator: două Ruwac DS 1220 GasEx

Evonik Industries AG este un producător mondial de top, care furnizează substanțe chimice speciale și materiale de înaltă calitate. Departamentul „Catalysts” produce catalizatoare în mai multe locații – în Marl, de exemplu, se concep catalizatoare care accelerează procesele din producția substanțelor chimice și care sunt eficiente din punct de vedere al costurilor și energiei.

Aplicație

În timpul producției catalizatoarelor – printre etapele procesului se numără formarea, impregnarea, aplicarea straturilor și tratarea termică – nu se poate preveni formarea prafului. Din motive ce țin de siguranța muncii, trebuie aspirate imediat reziduurile care rezultă în timpul umplerii sau la schimbarea producției. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât prafurile sunt explozibile într-o anumită măsură.

Soluție

Pentru această sarcină, Evonik utilizează două aspiratoare pentru praf explozibil Ruwac. Acestea au fost construite pentru utilizarea în zone cu prafuri explozibile, fiind în plus extrem de flexibile. Flexibilitatea este asigurată de transportul simplu în locul de utilizare, precum și de diferitele duze de aspirare, perii etc., pe care Evonik le-a comandat sub formă de accesorii. Cu ajutorul acestora, fiecare lucrare de curățare a podelei și a mașinii poate fi realizată eficient și cu „unealta” corespunzătoare.

Deoarece responsabilii din departamentele de producție a catalizatoarelor Evonik pun accent pe operarea silențioasă a mașinilor și instalațiilor, unul dintre cele două aspiratoare Ruwac din seria DS 1 cu 2,2 kW este caracterizat ca fiind „aspirator silențios”.

Prelucrarea materialului plastic

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspirator industrial Ruwac DS2720 aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă la imprimarea 3D, la Kunststoffbau din Kiel.

Dilba Kunststoffbau

În producția de exponate de muzeu (de ex. un schelet de mamut) realizat din plastic armat cu fibră de sticlă folosind imprimarea 3D, funcționează bine un-aspirator de praf EX Ruwac.

Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Enercon

Două instalații centrale de aspirare asigură curățenia în producția de pale de rotor a unui producător de top de instalații eoliene. Toate sculele manuale sunt conectate direct la rețeaua de conducte a instalației.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1750 pentru zona Praf Ex aspiră la Laetzsch prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon

Lätzsch

Prelucrarea plasticului armat cu fibră de sticlă generează pulberi și vapori periculoși pentru sănătate. Un specialist pentru acest domeniu solicitant al prelucrării materialelor plastice folosește un sistem puternic de aspirare - de la Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“