Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Asipratoarele Ruwac curăță instalațiile de măcinat materiale plastice pigmentate

Client: Raschig
Material aspirat: Reziduuri de mase plastice pigmentate termofomate
Domeniu de activitate: Prelucrarea materialului plastic
Aspirator: Ruwac DS 1129-HL-M (zonă cu praf explozibil 22)

Raschig GmbH cu sediul principal în Ludwigshafen produce în fabrica din Espenhain o cantitate mare de diverse mase plastice termoformate din rășină melaminică-fenolică. Fiind utilizate inclusiv pentru producția componentelor pentru industria auto și electronică, aceasta se caracterizează printr-o rezistență bună la formare și capacități mecanice foarte bune, lucru care îi permite să înlocuiască în multe cazuri componentele din metal.

Aplicație

Una dintre etapele de lucru centrale din producție este măcinarea rășinii și amestecarea materiei prime de bază cu pigmenții și aditivii.

Procesul generează în mod inevitabil praf. Reziduurile de pigmenți trebuie înlăturate cu atenție din proces, pentru ca materialele produse să fie aibă culoarea dorită, fără pigmenți nedoriți. Raschig are în portofoliu peste 200 de culori, așadar schimbarea frecventă a lotului este o obișnuință. Din această cauză, aspiratorul este suficient de puternic pentru a asigura curățarea instalațiilor de măcinare.

 

Soluție

Este utilizat un aspirator performant din seria DS 1229-HL-M, care a fost special conceput și fabricat în conformitate cu specificațiile privind protecția împotriva exploziilor. Atât pigmenții și aditivii, cât și materialele plastice sunt substanțe organice inflamabile dacă acestea se află sub formă de pulberi într-o anumită concentrație în aer

Aspiratorul de la instalația de măcinare este prevăzut cu o tavă de colectare cu volum de 90 de litri, astfel încât să poată fi aspirate cantități mari de praf fără golire intermediară. Pentru a aborda această varietate de sarcini de aspirare, Raschig utilizează sisteme diferite de aspirare din portofoliul Ruwac pentru podele, carcasele mașinilor și curățarea interioară.

Prelucrarea materialului plastic

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspirator industrial Ruwac DS2720 aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă la imprimarea 3D, la Kunststoffbau din Kiel.

Dilba Kunststoffbau

În producția de exponate de muzeu (de ex. un schelet de mamut) realizat din plastic armat cu fibră de sticlă folosind imprimarea 3D, funcționează bine un-aspirator de praf EX Ruwac.

Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Enercon

Două instalații centrale de aspirare asigură curățenia în producția de pale de rotor a unui producător de top de instalații eoliene. Toate sculele manuale sunt conectate direct la rețeaua de conducte a instalației.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1750 pentru zona Praf Ex aspiră la Laetzsch prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon

Lätzsch

Prelucrarea plasticului armat cu fibră de sticlă generează pulberi și vapori periculoși pentru sănătate. Un specialist pentru acest domeniu solicitant al prelucrării materialelor plastice folosește un sistem puternic de aspirare - de la Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“