Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Curat și sigur: Sistem flexibil de aspirare în domeniul prelucrării CFK

Client: Schunk
Material aspirat: Prafuri din fibre de carbon (CFK)
Domeniu de activitate: Prelucrarea materialului plastic
Aspirator: Instalație centralizată de aspirație (protecție împotriva prafurilor explozibile)

Schunk Kohlenstofftechnik GmbH produce în locația din Heuchelheim, componente compozite din fibre de carbon (CFK), care sunt utilizate în construcția mașinilor și instalațiilor, precum și în industria automobilelor.

Aplicație

Deoarece în timpul multor procese de prelucrare este eliberat praf, la planificarea unui nou spațiu de prelucrare trebuie soluționată inclusiv problema aspirării. În acest sens, sunt disponibile două concepte: o instalație de aspirație centrală și utilizarea unor aspiratoare descentralizate (mobile).

Soluție

În urma consilierii cu experții Ruwac, responsabilii din cadrul Schunk s-au decis asupra unei instalații de aspirație centrală, cu o putere de 2 x 11 kW. Aceasta este conectată prin intermediul conductelor la numeroase puncte de aspirație, la care utilizatorul poate conecta simplu unul dintre furtunurile de aspirație atunci când este nevoie să se aspire praf. În plus, la anumite mașini de prelucrare sunt instalate inclusiv sisteme de aspirații directe, care pot aspira praful direct de la sursa de producere.

Instalația este executată conform cerințelor privind protecția împotriva pulberilor explozibile. Deoarece componente centrale au fost instalate la nivelul mezaninului, acestea nu consumă spațiu în producție.

Printre avantajele față de instalația de aspirație centrală se numără dispunerea „aerisită”, flexibilitatea ridicată și manipularea facilă. Personalul poate extrage atât cantități mici, cât și mari de praf, fără a depune un efort prea mare. Deoarece materialul aspirat este adunat într-un loc central, este simplificată și eliminarea acestuia.

Prelucrarea materialului plastic

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspirator industrial Ruwac DS2720 aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă la imprimarea 3D, la Kunststoffbau din Kiel.

Dilba Kunststoffbau

În producția de exponate de muzeu (de ex. un schelet de mamut) realizat din plastic armat cu fibră de sticlă folosind imprimarea 3D, funcționează bine un-aspirator de praf EX Ruwac.

Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Enercon

Două instalații centrale de aspirare asigură curățenia în producția de pale de rotor a unui producător de top de instalații eoliene. Toate sculele manuale sunt conectate direct la rețeaua de conducte a instalației.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1750 pentru zona Praf Ex aspiră la Laetzsch prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon

Lätzsch

Prelucrarea plasticului armat cu fibră de sticlă generează pulberi și vapori periculoși pentru sănătate. Un specialist pentru acest domeniu solicitant al prelucrării materialelor plastice folosește un sistem puternic de aspirare - de la Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“