Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Aspirare eficientă în timpul frezării de mare viteză a materialelor plastice

Client: Tec Support
Material aspirat: Reziduuri din material plastic
Domeniu de activitate: Prelucrarea materialului plastic
Aspirator: Ruwac DS 1400 (zonă cu praf explozibil 22) cu separator tip ciclon

Fiind unul dintre specialiștii din domeniul siguranței profesionale, TecSupport Ltd. din Bielefeld pune accent pe dezvoltarea și producția burdufurilor specifice nevoilor clienților, care sunt utilizate pentru ghidarea razei laser din instalațiile laser performante, precum și ca protecție a glisierelor.

Aplicație

Mai multe instalații de frezare „High Speed Cutting” (HSC) complet automatizate taie din materialul plastic burdufurile. cu formele definite în sistemul de comandă. La fiecare produs în parte este generată o cantitate mare de șpan, care trebuie înlăturată din proces. Un obiectiv important al companiei a fost și colectarea eficientă și curată a șpanurilor din plastic.

Soluție

La fiecare instalație de frezare este montat un aspirator Ruwac DS 1400 cu un filtru din clasa de praf L în varianta de execuție cu protecție împotriva exploziilor (zona 22). Aspiratorului din amonte îi este atașat câte un separator tip ciclon. Această combinație este extrem de eficientă: Șpanurile de material plastic relativ grele rezultate din materialul plastic se depun 100% în separatorul tip ciclon, astfel că filtrele cu sac din aspiratoare nu sunt aproape deloc solicitate, obținându-se o durată ridicată de utilizare.

La fiecare proces de frezare se adună șpan la baza ciclonului. În cazul în care instalația de aspirare este deconectată, se deschide automat o clapetă și șpanul cade într-o cutie din grilaj, cu rol de recipient de colectare. Cutia din grilaj poate fi înlocuită pur și simplu cu ajutorul transpaletei, dacă instalația de frezare prelucrează un alt tip de material plastic. Cu toate acestea, TecSupport colectează într-un mod curat șpanul, pe care îl poate vinde pentru reciclare.

Prelucrarea materialului plastic

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspirator industrial Ruwac DS2720 aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă la imprimarea 3D, la Kunststoffbau din Kiel.

Dilba Kunststoffbau

În producția de exponate de muzeu (de ex. un schelet de mamut) realizat din plastic armat cu fibră de sticlă folosind imprimarea 3D, funcționează bine un-aspirator de praf EX Ruwac.

Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Enercon

Două instalații centrale de aspirare asigură curățenia în producția de pale de rotor a unui producător de top de instalații eoliene. Toate sculele manuale sunt conectate direct la rețeaua de conducte a instalației.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1750 pentru zona Praf Ex aspiră la Laetzsch prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon

Lätzsch

Prelucrarea plasticului armat cu fibră de sticlă generează pulberi și vapori periculoși pentru sănătate. Un specialist pentru acest domeniu solicitant al prelucrării materialelor plastice folosește un sistem puternic de aspirare - de la Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“