Întodeauna în siguranță: Aspirarea materialelor plastice și a aditivilor

Client: Vestolit
Material aspirat: Material plastic (PVC) și aditivi din plastic
Domeniu de activitate: Prelucrarea materialului plastic
Aspirator: Ruwac DS 1220 (zonă cu praf explozibil 22)

Vestolit GmbH se numără printre producătorii de top de PVC (clorură de polivinil), care este utilizat în special pentru aplicații în sectorul construcțiilor (profile ferestre, conducte, pardoseli...). Vestolit Europa operează în Chemiepark Marl instalații de producție PVC complet integrate și de mari dimensiuni, cu o capacitate anuală de 400.000 de tone.

Aplicație

Vestolit testează profilul noilor tipuri de PVC și materialele de bază ale acestora verificând inclusiv capacitățile de procesare. Inginerii de producție utilizează, printre altele, două instalații de extruzie. Deoarece aceste instalații trebuie convertite frecvent în timpul operării în centrele tehnologice, componentele PVC și alte reziduuri de producție pot ajunge în mediul înconjurător. Vestolit dorește aspirarea imediată a acestora de pe pardoseală sau de pe instalații.

Soluție

Pentru această sarcină, Vestolit utilizează un aspirator Ruwac din seria DS special conceput pentru zona de protecție împotriva prafului explozibil 22. Cu ajutorul unui filtru cu sac din clasa de praf M, care are o capacitate de reținere de 0,1 mg/ m3, este atins un standard superior în ceea ce privește protecția sănătății angajaților. Aspiratorul nu este utilizat doar la instalațiile de prelucrare, ci și pentru instalațiile componente cu ajutorul cărora tehnologia de aplicare realizează noile produse de materiale.

Prelucrarea materialului plastic

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de vopsea la Axalta

Axalta

Curățarea unei stații de lucru pentru dozarea pigmenților în producția de acoperire electroforetică

Aspirator industrial Ruwac DS2720 aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă la imprimarea 3D, la Kunststoffbau din Kiel.

Dilba Kunststoffbau

În producția de exponate de muzeu (de ex. un schelet de mamut) realizat din plastic armat cu fibră de sticlă folosind imprimarea 3D, funcționează bine un-aspirator de praf EX Ruwac.

Instalația de aspirare Ruwac pentru zona Praf Ex aspiră praf de fibre de carbon la Enercon din Aurich.

Enercon

Două instalații centrale de aspirare asigură curățenia în producția de pale de rotor a unui producător de top de instalații eoliene. Toate sculele manuale sunt conectate direct la rețeaua de conducte a instalației.

Aspiratorul industrial Ruwac R01 R022 2 aspirator silențios în Evonik Chemiepark din Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Aspiratorul de PrafEx din producția de catalizatori cu pat fix asigură curățenia atât la mașinile de producție, cât și în jurul acestora.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1750 pentru zona Praf Ex aspiră la Laetzsch prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon

Lätzsch

Prelucrarea plasticului armat cu fibră de sticlă generează pulberi și vapori periculoși pentru sănătate. Un specialist pentru acest domeniu solicitant al prelucrării materialelor plastice folosește un sistem puternic de aspirare - de la Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră pigmenți de plastic la Raschigwerken din Espenheim

Raschig

Bij elke batchwissel moeten de maalinstallaties, die een fabrikant van thermohardende vormmassa's gebruikt, grondig worden gereinigd. Want de gebruikte additieven zijn kleurrijk en vreemde pigmenten daarom ongewenst. Een Ruwac-zuiger zorgt voor netheid

Aspiratorul industrial Ruwac R01 S aspiră prafuri de plastic armat cu fibră de sticlă și de fibre de carbon la Schunk în Heuchelheim.

Schunk

Un producător de componente de fibre de carbon a instalat într-o hală nouă de producție o instalație centrală de aspirare, care aspiră în mod fiabil praful generat de toate instalațiile de producție.

Instalația de aspirare Ruwac aspiră praf de plastic la Tec Support din Bielefeld.

Tec Support

Grote hoeveelheden kunststof-freesspaanders efficiënt afzuigen en onvermengde recycling mogelijk maken: deze taak wordt vervult een combinatie van stof-Ex-zuiger en cycloonafscheider bij een fabrikant van kunststofbalgen.

Vestolit

Granulatele din PVC, compușii și diferiții aditivi din plastic sunt aspirați de un aspirator de praf Ex în centrul tehnic al unui producător important de materiale plastice

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“