Aspirator industrial Ruwac DS4150 aspiră sare gemă la Esco în Bernburg.

Sare corozivă – aspirată în cantități mari

Client: Esco
Material aspirat: Sare
Domeniu de activitate: Alimente
Aspirator: DS 4150 cu separator de 200 l

Albul este culoarea dominantă în centrele de producție din grupul esco. Abrevierea reprezintă „european salt company”. În anul 2019 compania, care extrage anual în jur de 5 milioane de tone de sare și pulbere de sare, a fuzionat cu co-proprietarul său K+S pentru a forma K+S Minerals and Agriculture GmbH.

Aplicație

Aproximativ 400 de angajați din cadrul esco, acum K+S, au extras sare gemă în Bernburg/ Sachsen-Anhalt. Locația produce anual aproximativ 2 milioane de tone de sare solidă. Fiind vorba de cantități mari de sare este inevitabilă căderea sării la baza instalației de pregătire multi-etajată, în care materia primă este mărunțită și sortată.

Pentru a curăța în mod eficient instalația, se utilizează mai întâi forța gravitațională: La fiecare nivel al instalației este instalată câte o racletă care să îndepărteze materialul în exces din producție și să-l introducă într-un container de mari dimensiuni de la parterul clădirii. Pentru a colecta sarea de pe nivelurile în care se realizează producția, a fost necesar un aspirator industrial performant care să funcționeze o perioadă îndelungată în condiții dificile – se cunoaște faptul că sarea este foarte corozivă.

Soluție

După efectuarea unui test cu mai multe aspiratoare, compania s-a decis asupra unui dispozitiv conceput de Ruwac. Deoarece un singur aspirator nu este suficient pentru a prelua cantitățile mari de material aspirat relativ greu, Ruwac a propus o combinație intre un container cu separator preliminar și un aspirator industrial performant din gama DS 4150.

Materialul aspirat ajunge mai întâi în separatorul preliminar ușor și rezistent realizat din material plastic armat cu fibră de sticlă (GFK), care reține impuritățile grosiere. Acesta are o capacitate de aproximativ 200 de litri și este dotat cu un sistem de monitorizare a nivelului de umplere, precum și cu un tub de evacuare specific clienților, care permite utilizarea racletei prevăzute. Astfel, operatorul poate aspira mare parte din sare, fără să fie utilizate filtrele aspiratorului propriu.

În plus, acest principiu în două etape facilitează manevrarea, deoarece operatorul trebuie să deplaseze în timpul aspirării doar separatorul preliminar GFK, în timp ce aspiratorul propriu, care este semnificativ mai greu datorită celor două agregate de acționare de 7,5 kW, trebuie deplasat doar puțin. Transportul sistemului format din două piese de la un etaj la altul poate fi realizat prin intermediul unui lift de marfă, fără efort fizic prea mare; construcția GFK rezistentă la coroziune a separatorului preliminar și a aspiratorului face posibilă utilizarea în producția de sare.

Alimente

Desprăfuitor Ruwac DS64000 aspiră praf în suspensie la Bunny Tiernahrung din Melle.

Bunny Tiernahrung

Producția de hrană pentru animale pe bază de fân generează cantități mari de praf. Un producător de hrană premium pentru animale le aspiră cu o instalație de desprăfuire - direct la locul de producere.

Aspirator industrial Ruwac DS4150 aspiră sare gemă la Esco în Bernburg.

Esco

Un producător important de sare avea nevoie de un aspirator industrial puternic și rezistent la coroziune pentru a curăța o instalație de prelucrare cu mai multe etaje. Este folosit un aspirator Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră hrană farma pentru animale la Gimborn din Emmerich.

Gimborn

La ambalarea delicateselor pentru pisici și curățarea utilajelor, aspiratoarele Ruwac sunt la locul potrivit. Și deoarece aici este generat praf organic, trebuie luate în considerare cerințele pentru protecția împotriva exploziei de praf.

Aspirator industrial Ruwac DA5150 aspiră praf de cereale în depozitul de cereale de la GT Rostock.

GT Rostock

În terminalul silozului de cereale, un aspirator de putere mare menține curățenia pe trei etaje - chiar și când există cantități mari de material de aspirat

Separator umed Ruwac NA250 pentru zona de Praf Ex aspiră pulberi de zahăr la Müllermilch din Zwickau.

Producția de lactate Müller-Milch

Un producător de top de iaurt din fructe folosește mai multe instalații staționare de aspirare a prafului Ex, pentru a aspira pulberile de zahăr și de alte ingrediente atunci când sunt puse în instalațiile de amestecare.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 cu capcană pentru scântei aspiră zahăr și praf de cereale la Nordgetreide din Falkenhagen

Nordgetreide

Un producător de cereale pentru micul dejun folosește aspiratoare Ruwac pentru a aspira fumul de laser de la sistemele de marcare folosite la liniile de ambalare finală.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră praf de cafea din Probatwerken din Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“