Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 cu capcană pentru scântei aspiră zahăr și praf de cereale la Nordgetreide din Falkenhagen

Producția fulgilor de porumb: Trasabilitate fără reziduuri

Client: Nordgetreide
Material aspirat: Fum de laser
Domeniu de activitate: Alimente
Aspirator: DS 1220 FS (protejat împotriva prafurilor explozibile)

Nordgetreide GmbH & Co. KG produce cereale și produse din cereale sub motto-ul „Transformăm cerealele în delicatese”. Compania fondată în anul 1966 sub formă de moară în Lübeck, a devenit ulterior producătoare de bunuri de consum după ce a conceput linia de produse din cereale pentru micul dejun. Compania operează propria moară de porumb în Lübeck, având control asupra întregului lanț de proces.Produsele destinate consumatorilor finali au fost produse inițial exclusiv în Falkenhagen, unde Nordgetreide a construit în 2001 o secție de producție extrem de modernă. În anul 2005, grupul de companii a dat în exploatare o altă fabrică de cereale modernă în Überherrn/ Saarland.

Aplicație

Sistemul de etichetare din Falkenhagen, care asigura trasabilitatea produselor prin ștanțare, a fost înlocuit în toate cele trei linii de un sistem de marcare cu laser. Acest tip de inscripție este lizibil, flexibil și economic. Cu toate acestea, în timpul marcării, laserul generează cantități mici de fragmente de material suport. Această „arsură” miroase neplăcut și poate fi dăunătoare, în funcție de materialul suport. Prin urmare, trebuie aspirată.

Deoarece Nordgetreide utiliza deja aspiratoare mobile și staționare de la Ruwac, inginerii de producție s-au adresat din nou către Ruwac cu această provocare.

Soluție

În teorie, instalația, formată din trei locuri de aspirație la cele trei linii de producție, pare să fie un sistem central de aspirație. Cu toate acestea, analiza concretă care a fost efectuată a demonstrat faptul că acest concept prezintă inclusiv dezavantaje. În caz de avarie, precum și în timpul mentenanței sistemului de aspirație, cele trei linii trebuie oprite. În plus, este nevoie de un concept de reglare în trei etape pentru cazul în care funcționează doar o linie sau două. Și în cele din urmă, lungimile conductelor sunt relativ mari: ceea ce presupune un efort de montaj mai costisitor.Așadar, atenția s-a îndreptat către un sistem de aspirație central, cu trei dispozitive autonome. Calculele au arătat că investițiile companiei Nordgetreide pentru această variantă sunt reduse, însă sporesc flexibilitatea și disponibilitatea. Au fost prezentate trei aspiratoare din gama DS 1220 FS, care au fost concepute special pentru aspirarea prafurilor fine și foarte fine. Printre caracteristicile de design ale acestora se numără, printre altele o subpresiune redusă de 125 mbari și un filtru cu un strat special de acoperire a suprafețelor, care împiedică pătrunderea particulelor în mediul filtrant. Nordgetreide utilizează versiunea protejată împotriva prafurilor explozibile a modelului DS 1220 FS, deoarece asemenea celorlalte prafuri organice, și produsele din cereale sunt inflamabile într-o anumită concentrație de praf în aer.Inginerii de producție din cadrul Nordgetreide sunt complet satisfăcuți de aspiratoare. Dispozitivele funcționează silențios și fără erori, generând costuri de exploatare reduse.

Alimente

Desprăfuitor Ruwac DS64000 aspiră praf în suspensie la Bunny Tiernahrung din Melle.

Bunny Tiernahrung

Producția de hrană pentru animale pe bază de fân generează cantități mari de praf. Un producător de hrană premium pentru animale le aspiră cu o instalație de desprăfuire - direct la locul de producere.

Aspirator industrial Ruwac DS4150 aspiră sare gemă la Esco în Bernburg.

Esco

Un producător important de sare avea nevoie de un aspirator industrial puternic și rezistent la coroziune pentru a curăța o instalație de prelucrare cu mai multe etaje. Este folosit un aspirator Ruwac.

Aspirator industrial Ruwac DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră hrană farma pentru animale la Gimborn din Emmerich.

Gimborn

La ambalarea delicateselor pentru pisici și curățarea utilajelor, aspiratoarele Ruwac sunt la locul potrivit. Și deoarece aici este generat praf organic, trebuie luate în considerare cerințele pentru protecția împotriva exploziei de praf.

Aspirator industrial Ruwac DA5150 aspiră praf de cereale în depozitul de cereale de la GT Rostock.

GT Rostock

În terminalul silozului de cereale, un aspirator de putere mare menține curățenia pe trei etaje - chiar și când există cantități mari de material de aspirat

Separator umed Ruwac NA250 pentru zona de Praf Ex aspiră pulberi de zahăr la Müllermilch din Zwickau.

Producția de lactate Müller-Milch

Un producător de top de iaurt din fructe folosește mai multe instalații staționare de aspirare a prafului Ex, pentru a aspira pulberile de zahăr și de alte ingrediente atunci când sunt puse în instalațiile de amestecare.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 cu capcană pentru scântei aspiră zahăr și praf de cereale la Nordgetreide din Falkenhagen

Nordgetreide

Un producător de cereale pentru micul dejun folosește aspiratoare Ruwac pentru a aspira fumul de laser de la sistemele de marcare folosite la liniile de ambalare finală.

Aspirator industrial Ruwac cu acționare trifazată DS1220 pentru zona Praf Ex aspiră praf de cafea din Probatwerken din Emmerich

Probat

Dat men met Ruwac-zuigers niet alleen residuen kan opzuigen, maar ook hoogwaardige voedingsgrondstoffen kan transporteren, toont een fabrikant van koffiebranderijen. Hij gebruikt in zijn showroom een Ruwac DS 1220 als vacuümtransportinstallatie.

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu ați găsit rezultatul potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“