Când dăunătorii dispar în aspirator

Sunt o adevărată pacoste. Moliile procesionare de stejar mănâncă copaci întregi și sunt foarte neplăcute pentru oameni deoarece perișorul larvelor conține o otravă. De aceea, păduri și parcuri întregi trebuie izolate.

Larvele și coconul acestora sunt aspirate de pe copaci cu un aspirator care a fost dezvoltat doar pentru această sarcină foarte specială.
Principala diferență față de aspiratoarele industriale convenționale este că recipientul de eliminare – capacitate de 140 litri – este ars după utilizare. Nu există altă posibilitate pentru anihilarea larvelor și a perișorilor acestora.

După ce aspiratorul a aspirat larvele în recipientul de eliminare, aerul este trecut printr-un filtru din clasa de praf H. În acest fel, este garantată îndepărtarea fără reziduuri a tuturor substanțelor organice, fără a dăuna „insectelor benefice”. Furtunul lung de aspirare asigură o rază mare de acțiune.
Chiar dacă acest mod de combatere a dăunătorilor pare neobișnuit – este o alternativă reală, eficientă și ecologică la „buzduganul chimic” și la tratarea cu flacără directă a coconilor.

Mai multe informații –>