Ce se recomandă - absorbția sau aspirarea?

Întrebarea area un răspuns ușor, și acesta nu doar din perspectiva producătorului de aspiratoare.

Trebuie să aspirați doar dacă praful sau alte impurități s-au îndepărtat atât de tare de punctul de formare, încât s-au depus pe podea sau pe utilaje. Este mai practic să preveniți acest lucru, adică să nu lăsați praful să ajungă atât de departe și îl aspirați la locul producerii lui. Adică când îl aspirăm. Acesta este motivul pentru care Ruwac oferă aspiratoare de praf precum seria DS6.

Acestea sunt dispozitive staționare și compacte care se instalează direct pe utilaje precum mixere, reactoare, sisteme de umplere sau stații de ambalare și aspiră direct praful eliberat. Acest lucru funcționează pentru aproape toate tipurile de praf, de la A, de la aluminiu (la șlefuire) până la Z, de la zahăr. Și praful periculos pentru sănătate, mai grosier sau problematic (de exemplu, lipicios) poate fi îndepărtat în acest fel din producție, înainte de a se dispersa în atmosferă.

Aspiratoarele de praf Ruwac au fost concepute pentru aspirarea prafului fin si foarte fin. Caracteristicile de design includ combinația dintre capacitatea mare de circulare a aerului, nivelul de vid adaptat acesteia și o suprafață de filtrare foarte mare.

O caracteristică importantă a acestor aspiratoare este încărcarea redusă cu praf a materialului filtrant. Particulele fine aderă uniform la materialul filtrant, fără ca presiunea diferenţială să crească prematur datorită prafului care acoperă cartuşele mari de filtrare. Asta înseamnă că perioadele dintre ciclurile de curățare sunt lungi, efectul de filtrare este constant și durata de viață a filtrului este ridicată.

Toate aspiratoarele Ruwac sunt proiectate pentru funcționare continuă și pot fi integrate în sisteme complete sau cuplate cu acestea prin intermediul sistemului de control electronic.

Desigur, utilizatorul nu trebuie să renunțe la aspiratorul industrial mobil, chiar dacă folosește un aspirator de praf. Deoarece experiența ne arată că un aspirator universal va avea întotdeauna de lucru în cadrul procesului de producție.