Când dăunătorii dispar în aspirator

Sunt o adevărată pacoste. Moliile procesionare de stejar mănâncă copaci întregi și sunt foarte neplăcute pentru oameni deoarece perișorul larvelor conține o otravă. De aceea, păduri și parcuri întregi trebuie izolate.

Dăunătorii pot fi combătuți chimic. Dar asociațiile care se ocupă de protejarea naturii resping acest lucru, deoarece otrava ucide și alte animale (omizi) sau este nocivă pentru ele (păsări). O soluție mult mai ecologică a fost dezvoltată de Ruwac:

Larvele și coconul acestora sunt aspirate de pe copaci cu un aspirator care a fost dezvoltat doar pentru această sarcină foarte specială.

Principala diferență față de aspiratoarele industriale convenționale este că recipientul de eliminare - capacitate de 140 litri - este ars după utilizare. Nu există altă posibilitate pentru anihilarea larvelor și a perișorilor acestora.

După ce aspiratorul a aspirat larvele în recipientul de eliminare, aerul este trecut printr-un filtru din clasa de praf H. În acest fel, este garantată îndepărtarea fără reziduuri a tuturor substanțelor organice, fără a dăuna „insectelor benefice”. Furtunul lung de aspirare asigură o rază mare de acțiune.

Chiar dacă acest mod de combatere a dăunătorilor pare neobișnuit - este o alternativă reală, eficientă și ecologică la „buzduganul chimic” și la tratarea cu flacără directă a coconilor.

Mai multe informații –> 

Ruwac se distinge prin soluțiile sale individuale și personalizate.

Nu l-ați găsit încă pe cel potrivit? Vă rugăm nu ezitați să ne contactați.

la persoana de contact“